• FÖLD NAP 2024 💚🌍💙♻️

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album FÖLD NAP 2024 💚🌍💙♻️.

            Immár XVI. alkalommal találkozhattunk az ekecsi Egyesített Iskolában, régi ismerőseinkkel, barátainkkal, akikkel együtt töltöttünk el egy kellemes napot a Föld napjának megünneplése alkalmából. Vendégeink voltak: Csallóközi Népművelési Központ dolgozói Dunaszerdahelyről – Mgr. Erika Sinová, Eva Jurigová, Bc. Derzsi Áron, Pálfy Vince. Nagyszombat Megyei önkormányzat képviselője, Ekecs község polgármestere Ing. Polák László mérnök. Az ekecsi Arany János Alapiskola igazgatónője Mgr. Csápai Zsuzsanna, Bartalos Enikő nevelőnő és a második osztályos tanulók. Az ekecsi Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda igazgatónője Kosár Zsuzsanna, Vermes Márta óvónő és a nagycsoportos óvodások. Az apácaszakállasi Magyar Tanítási Nyelvű Óvodából Michalec Edit óvónő és a nagycsoportos óvodások. Kürthy Judit újságírónő, aki az Új Szó című napilap munkatársaként tisztelt meg bennünket jelenlétével. Bevezetőként meghallgattuk a Föld dalát, megismerkedtünk 2024-es év madarával – a kék vércsével. Iskolánk pedagógusi kara az idei Föld napját az újrahasznosítás jegyében tervezte meg. Az intézmények feladatul kapták, hogy tervezzenek meg egy olyan játékot, melynek elkészítéséhez hulladékanyagot használnak fel. Ez lehetett papír, műanyag, karton, pamut, szövet, fa, alumínium doboz stb. A bemutatóra el is készültek a jobbnál jobb (érdekesnél érdekesebb) játékok, melyeket a gyerekek a nap folyamán ki is próbálhattak. Mindenkinek lett kedvence is, sőt még a felnőttek sem maradtak ki a játékból. Ízelítőben sípkészítő mesterünk Szomolai László a kosárfonást mutatta be. Később sípot készítettek irányításával a gyerekek. Felesége Szomolai Adrianna az újrahasznosítás területére kalauzolta el az érdeklődőket. Alkotásuk során természet adta kincseket is felhasználtak. Mindenki boldogságtól sugárzott, nem lehetett a mosolyt letörölni a kedves kis arcokról. A folyosón szintén szorgoskodtak a kis kezek. Újra felhasználták az újságpapírt, hulladékot és így szebbnél szebb képek születtek. A napköziben kiállítás rendeztünk be, melynek témája a retro játékok voltak a 70-es, 80-as, 90-es évekből. Csodálkoztak is a gyerekek a sok érdekesség láttán. Rendezvényünk a falu polgármesterének, Polák Lászlónak a védnökségével és támogatásával valósult meg. Köszönet és hála minden kedves kollégának, támogatónak, akik hozzájárultak a Föld napunk sikerességéhez.

          • Deň narcisov - Nárcisznap

          • A Rákellenes Liga már 28. alkalommal szervezte meg országos adománygyűjtését a daganatos betegséggel küzdők megsegítésére.

            Iskolánk idén is csatlakozott e nemes ügyhöz.

            Megszólítottuk az ekecsi Arany János Alapiskola tanulóit, tanárait, alkalmazottait, falunk lakosait és a magánvállalkozókat, hogy pénzadományokkal támogassák a Rákellenes Liga által szervezett nárcisznapot.

            Köszönjük a sok - sok adományt.

          • Nárcisznap 4. 18. - Deň narcisov 18.4.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nárcisznap 4. 18. - Deň narcisov 18.4..

            Jónak lenni jó. 🌼 Néha jobb adni, mint kapni. A Rákellenes Liga már 28. alkalommal szervezte meg országos adománygyűjtését a daganatos betegséggel küzdők megsegítésére. Iskolánk idén is csatlakozott e nemes ügyhöz. Megszólították az ekecsi Arany János Alapiskola tanulóit, tanárait, alkalmazottait, falunk lakosait és a magánvállalkozókat, hogy pénzadományokkal támogassák a Rákellenes Liga által szervezett nárcisznapot. Köszönjük a sok - sok adományt.

          • Rajzpályázat....

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rajzpályázat.....

            "Skutočne zdravá škola" az elhízás elleni világnap alkalmából immár második éven hirdette meg rajzpályázatát, melybe iskolánk 4 pályaművel kapcsolódott be. Sok sikert kívánunk.

          • Babszem Jankó rajzpályázat

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Babszem Jankó rajzpályázat.

            Az ekecsi Arany János Alapiskola rajzpályázatot hirdetett az Arany János Iskolanapok alkalmából. Téma: Arany László Babszem Jankó című mese illusztrálása. Következő tanulók készítettek munkákat: Chmelíček Kevin, Dinko Ján Eszteban, Lantódy Nikolasz, Nagy Barbara, Fél Dávid, Lévay Noémi, Brinzík Zalán, Tóth Veronika, Nagy Jenifer és Lakatos Helena Díjazottak: Lakatos Helena 1. helyezés Nagy Jenifer 2. helyezés Fél Dávid 2. helyezés Tóth Veronika 3. helyezés Lantódi Nikolas 3. helyezés GRATULÁLUNK!!! 👏👏👏

          • Arany János Iskolanapok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Arany János Iskolanapok.

            Március 26.-án alapiskolánk kisdiákjai meghívást kaptak az ekecsi Arany János Alapiskolába. az Arany János Iskolanapok keretén belül megszervezett sportversenyre. Köszönjük a meghívást és a szívélyes vendéglátást.🥰

          • VÍZ VILÁGNAPJA 💦🚰💧 - "Víz a békéért"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VÍZ VILÁGNAPJA 💦🚰💧 - "Víz a békéért".

            A víz világnapja minden esztendőben új mottóval figyelmeztet a célokra. A 2024. évi víz világnap mottója: “Víz a békéért”. A víz békét teremthet, de olykor konfliktusok forrása is lehet. Ha kevés, ha szennyezett, ha nem fér hozzá mindenki egyenlően, mind-mind feszültséget kelthet közösségek vagy országok között. Felső tagozatos tanulóinkkal ma iskolánk és annak tágabb környékét takarítottuk meg a szeméttől, ezzel is hozzájárulva, hogy óvjuk, védjük talajvizeinket, ivóvizünket.

          • Március a könyv hónapja

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Március a könyv hónapja.

            A márciusi könyvhónap alkalmából diákjainkban igyekeztünk felkelteni a könyvek, az olvasás iránti vágyat, ezért a könyvek házába látogattunk el. Az Ekecsi Könyvtár vezetője Csiba Júlia örömmel vezetett be a könyvtár rejtelmeibe. Kezünkben könyvvel és a kiváltott olvasói kártyával távoztunk. 📖📚 Köszönjük!

          • Szülői értekezlet!

          • Tisztelt Szülők!

            Ezúton tudatjuk Önökkel, hogy megjelent a ,,Szülőföldön magyarul ,, ösztöndíjpályázat kiírása a 2023/2024-es tanévre, tehát lehetőség van a támogatás igénylésére.
            A pályázatok benyújtásában változás történt!
            2024. április 3. és május 3. között kizárólag elektronikusan nyújthatják be támogatási igényüket a szülők a mipont.hu felületen.
            A pályázat elektonikus beadásával kapcsolatban szülői értekezletet tartunk az iskolában 2024. április 5-én , pénteken 12.30 órai kezdettel.
            Mindenkit szeretettel várunk!

                                                                                  az iskola igazgatósága